Kontakta mig info@sundaymorning.nu

Så här städar du effektivt

För ett rent och fräscht hem utan stress

Det rekommenderas att man städar hemma en gång i veckan för att bevara hemmet rent och fräscht. Det kan låta som ett tråkigt projekt men med rätt utrustning, rengöringsmedel och en positiv inställning kan städningen bli både smärtfri och effektiv och du får ett skinnande rent hem på nolltid! Jag vill börja passa på att tipsa om en tjänst för den lata som vill ta hjälp av ett städföretag med sin städning, kolla in flyttstädning24.se de erbjuder gratis offerter från städföretag i din stad på bland annat flyttstädning. För den som har energi kommer här en hel del städtips när du städar på egen hand.

Städa effektivt

Den mentala inställningen är viktigare än vad man tror när det gäller städning och om man har en negativ inställning blir det faktiskt väldigt tråkigt, men med en positiv inställning och ens favoritmusik kan städningen faktiskt gå både snabbt och enkelt. Dessutom är det bra om man kan få unna sig belöning efter att man har städat klart för att öka motivationen. Det behöver inte vara något avancerat utan det räcker med att unna sig en kort stund till att varva ner i soffan.

Städning steg för steg

Det viktigaste för att kunna städa på ett effektivt sätt är att städa steg för steg och inte påbörja en massa olika städprojekt i olika rum samtidigt. Det leder nämligen bara till att man har en massa pågående projekt och man hinner inte göra så mycket utan springer mest runt mellan de olika projekten och stressar upp sig i onödan. Men genom att arbeta systematiskt och ta sig igenom rum för rum för att spara både tid och energi.

Det är också viktigt att vara koncentrerad när man städar och det är därför en fördel om du kan städa när du är själv hemma för att minimera störningsmomenten. Att undvika att kolla mobilen eller liknande är också att rekommendera då mobilen är en tidstjuv och en kort tvåminuters paus blir lätt trettio minuter och sen är klockan plötsligt mycket och du måste rusa iväg på en aktivitet utan att egentligen har fått något vettigt gjort. Att lägga ifrån sig telefonen under städningen och istället plocka fram den efter att man har städat klart gör både städningen och mobilsurfandet mer effektivt.

Ett annat tips för mer effektiv hemstädning om man har ett stort hem och det är är att sprida ut städningen över flera dagar om det känns väldigt tufft att ta tag i allt på en dag. Det kan nämligen bli väldigt tufft och jobbigt om man har för många rum och då kan man faktiskt hellre dela upp det mellan flera olika dagar. Badrum och kök är de två rummen som kräver mest tid och det är därför viktigt att rengöra dem båda rummen regelbundet för att göra det så enkelt som möjligt när man väl städar. Att tvätta ett handfat eller skura rent ett badkar när ett par veckors ingrott smuts är oerhört mer tidskrävande än om rengöringen görs veckovis.

3 enkla städtips

Spara tid med din städningEtt enkelt och användbart tips är att inte överdosera rengöringsmedel för det gör ofta att det bildas flammiga fläckar när det har torkat. Ett annat tips är att använda såpa som är både skonsamt för miljö och hem då det känns väldigt fräscht. Ett annat tips är att rengöra bakom kyl och frys regelbundet, dvs minst en gång per år för att det gör vitvarorna mer energieffektiva.

Ett annat enkelt tips för effektiv städning är att använda olika trasor för olika ändamål. Ett bra och enkelt sätt att göra detta är att använda olika färger på trasorna och ha en färg till varje rum. Mikrofiberdukar brukar fungera för den mesta typen av städning och det finns även mikrofiberdukar som är anpassade efter olika städområden, t.ex. kök, golv och fönster.

Ett annat tips är att göra det till en vana att plocka med dig saker när du rör i hemmet. och ställa dem på plats direkt. Detta gör nämligen att du slipper ägna massa tid åt att leta efter saker då du istället lägger tillbaka dem på sin rätta plats. Det ger dessutom ett positivt mervärde och gör att du slipper börja med att plocka undan massa prylar när du börjar städa utan du kan istället börja direkt med att torka av saker.