Kontakta mig info@sundaymorning.nu

Är binära optioner en seriös investeringsform?

Binära optioner är en investeringsform som fått lite oförtjänt hård kritik. Personligen är det en investeringsform jag själv testat och faktiskt varit lönsam i. I dagsläget handlar jag knappt något alls och när jag gör det gör jag det främst för att det är roligt.

Binära Optioner är alltså en slags vadslagning, tänk betting fast det handlar om aktier och dina odds är bättre. Du kan ha rätt och du kan ha fel. I betting finns det oftast tre eller fler slutresultat. Min förklaring av binära optioner är sådär, det kan jag hålla med om. Här kan du få en tydligare bild av vad binära optioner handlar om. Den här texten kommer inte handla om vad binära optioner är utan snarare hur stor sannolikheten är att du kan tjäna pengar på det.

Binära optioner som investeringsform

I ärlighetens namn, många som handlar med binära optioner förlorar pengar. Det är dock inte ”spelets” fel utan det handlar snarare om okunskap. Det krävs lite strategi och tanke bakom investeringarna. Ett vanligt fel bland de som är nya till den här handelsformen är att dom handlar på känsla och då blir det genast gambling vi pratar om. Det är helt OK att handla på känsla men då ska du inte se binära optioner som en investeringsforum utan det kan snarare liknas med gambling och andra former av vadslagning.

Mina egna erfarenheter

Mina egna erfarenheter av binära optioner är positiva men jag har också flera vänner som har negativa erfarenheter. Det är med andra ord inte en investeringsform som passar alla. Är du analytisk och har kunskap inom aktiehandel är det definitivt värt att testa på, det är framförallt en väldigt rolig investeringsform där dagens moderna handelsplattformar bjuder på en upplevelse med lite action. Det är dock en högriskinvestering.

Jag personligen gillar högriskinvesteringar eftersom det oftast också bjuder på utrymme att tjäna lite större pengar. Är du däremot lagt åt det lite mer konservativa och försiktiga håller är det nog bäst om du håller dig till säkrare och mer klassiska investeringar. Säker investering betyder dock oftast långsam tillväxt ;) Det som skiljer binära optioner mot vanlig aktiehandel är du förlorar eller fördubblar hela ditt kapital vid vinst/förlust. Det är sällan som du ser samma scenario utspela sig inom traditionell aktiehandel, även om det såklart händer.

Slutligen: Om du vill testa binära optioner så kan du göra det men välj en plattform som är reglerad av finansverket. Det innebär att plattformen är säker att handla på. Sidan jag länkade i början av artikeln är bra eftersom dom endast listar mäklare som är reglerade av finansverket.